Het belang van onderhoud voor glazen schuifdeuren

Onderwagens glazen schuifdeuren

Het schoonmaken en onderhouden van glazen schuifwanden is essentieel om hun glans en functionaliteit te behouden. Wij geven enkele handige tips om ervoor te zorgen dat uw schuifwanden er altijd op hun best uitzien.

Schoonmaakbenodigdheden

Hieronder vindt u de materialen die nodig zijn voor het onderhoud van uw glazen schuifdeuren.

  • zachte borstel: voor het verwijderen van stof en vuil
  • microvezeldoek: ideaal voor het afnemen van het glas en het voorkomen van strepen
  • trekker: voor een strepen loze resultaat na het schoonmaken 
  • emmer
  • glas-en kozijnenreiniger 
  • water

Regelmatige reiniging

  • stof en vuil verwijderen: Het schoonhouden van glazen schuifdeuren is de eerste stap in het onderhoudsproces. Stof en vuil kunnen zich ophopen en de werking van de deuren belemmeren. Gebruik een zachte borstel of plumeau om stof te verwijderen. Gebruik een zachte doek of spons met een mild reinigingsmiddel en water om het glas en de frames schoon te maken. Vermijd schurende materialen die krassen veroorzaken. Stofzuig de rails om opgehoopt stof en vuil te verwijderen. Maak de rails schoon met een natte doek en zorg ervoor dat er geen vuil achterblijft.
  • voorkom kalkaanslag: in gebieden met hard water kan kalkaanslag een probleem zijn. Veeg het glas regelmatig af met een droge dok na blootstelling aan water. Voor hardnekkige kalkaanslag kan een oplossing van witte azijn en water helpen.

Smering van de rails

  • soepel laten lopen: maak de rails regelmatig schoon en breng een geschikt smeermiddel aan om een vlotte werking te garanderen. Vuil en gruis kunnen de beweging belemmeren. Breng indien nodig een niet-hechtende siliconenspray aan op de wieltjes en de rails om ervoor te zorgen dat de schuifwanden soepel blijven bewegen. Gebruik voor de smering nooit WD-40, dit beschadigd de loopwielen! Het is een goed idee om de wielen van de glazen schuifdeuren ongeveer elke 3 tot 6 maanden te smeren. Dit hangt echter af van hoe vaak u de deuren gebruikt en de weersomstandigheden. Als u merkt dat de deuren stroever beginnen te schuiven of geluid maken, kan het nodig zijn om ze vaker te smeren. Zorg ervoor dat de rails en de wielen goed schoongemaakt zijn voordat u de siliconenspray aanbrengt voor het beste resultaat.

Glasinspectie 

Controleer het glas op eventuele beschadigingen, zoals krassen. Kleine krassen kunnen soms worden verwijderd met een glaspolish, maar voor grotere beschadigingen is het vaak beter om een professional in te schakelen om het glas te vervangen. Dit zorgt niet alleen voor een mooi uiterlijk, maar ook voor de veiligheid van de deuren.

Door regelmatig onderhoud te plegen aan je glazen schuifdeuren, kunt u de levensduur verlengen en ervoor zorgen dat ze er altijd op hun best uitzien. Met deze eenvoudige stappen kunt u genieten van de schoonheid en functionaliteit van uw schuifdeuren zonder zorgen. 

 

Voor het schoonmaken van het glas zijn er verschillende effectieve schoonmaakmiddelen en methoden die u kunt gebruiken.

 

Aanbevolen schoonmaakmiddelen

 

1. glasreinigers: gebruik glasreinigers die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van glas. Deze producten helpen om vlekken, vingerafdrukken en vuil te verwijderen zonder strepen achter te laten

2. BIOnyx Glas & Kozijnenreiniger: Dit is een populaire keuze voor het reinigen van zowel glas als kozijnen. Het is mild en tast de laklaag van de kozijnen niet aan. 

3. azijnoplossing: Een mengsel van water en witte azijn is een natuurlijke en effectieve manier om glas schoon te maken. Het helpt ook bij het verwijderen van kalkaanslag. 

 

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, zorgt u ervoor dat uw glazen schuifwanden niet alleen mooi blijven, maar ook functioneel en veilig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw schuifwanden en zorgt ervoor dat ze een aanwinst blijven voor de ruimte.